donderdag 10 november 2022

8 november

Op de dag van mijn verjaardag gaan we iets later en veel uitgebreider ontbijten dan gisteren. We lopen opnieuw naar het restaurant in het centrum en bestellen een speciaal Mexicaans omelet, wat heel erg in de smaak valt.

Tegen een uur of 10 zijn we terug en gaan we op weg voor een iets meer dan 2u durende rit naar Tulum, waar we iets na de middag aankomen. We mogen dadelijk inchecken, en na een kleine verfrissing gaan we de stad verkennen. 

We hebben een hotel net over de ingang van de Tulum Ruïnes, maar nog een dikke 2 km verwijderd van het centrum. We beslissen om een taxi te nemen, maar als we na nog geen 5 min in het stadje aankomen, moeten we 250 Mx$ betalen. Dat is 5 keer meer dan in San Cristobal.

Ook in de souvenirs winkels is het veel duurder dan dat we tot nu toe hebben gezien, en bij de winkels die tequila en mezcal verkopen, loopt het helemaal de spuigaten uit. Hier zitten blijkbaar heel veel (jonge) Amerikaanse toeristen die met geld gooien.

Gelukkig zijn de prijzen voor de drankjes en het eten wel normaal, en brengen we de namiddag en avond gezellig door. In één van de barretjes weet Belinda zelfs de uitstekende cocktail terug te vinden van de Italiaan in Valladolid. Het is een mezcal margarita met habanero. Lekker spicy !!

‘s Avonds eten we heel lekker bij een visrestaurantje en gaan we te voet terug naar het hotel. We sluiten de avond af met wat biertjes en een kaartje.

Dit was een ontspannen verjaardagje in Mexico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten