maandag 14 november 2022

12 november

Het is een luie dag vandaag in Playa del Carmen. We slapen wat uit en gaan dan de stad in. Het is hier slechts 29°C, maar het voelt veel warmer aan.

We lopen door de beruchte 5th Avenue, en stoppen na een tijdje voor een wafelontbijt. Het is hier wel veel duurder dan in de rest van Mexico, maar we laten het niet aan ons hart komen. 

We vragen wat uitleg over de fooien en leren dat de obers hier slechts 200€ per maand verdienen. De rest moet komen van de fooien en blijkbaar zijn de Amerikanen (niet verwonderlijk), maar ook de Italianen de beste tipgevers.

Nadien lopen we nog wat verder door de straat en komen een raar kickerspel tegen, met liefst 9 baren aan beide kanten. Andere winkeltjes zijn soms ook heel speciaal ingericht.



Tegen de avond lopen we naar de ferry terminal om kaartjes te kopen voor morgen. Dan willen we het eiland Cozumel gaan bezoeken, dat hier net voor de kust ligt. De tickets (heen en terug) kosten zo’n 440 Mx$ pp (22€).

Terwijl de dames staan te wachten, komt een man hen vragen of ze kokosmelk willen proeven. Marijke wil dit wel doen en dus kruipt de man als een aap in een boom, en gooit wat kokosnoten naar beneden. Op 2 seconden snijdt hij die dan met zijn kapmes open en tovert een aantal rietjes te voorschijn. Niet gratis natuurlijk, maar het is wel verse kokos.



We gaan nog wat Mexicaans eten en daarna nog iets drinken bij de sportsbar recht tegenover het hotel.

Dit was een rustig dagje in Playa del Carmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten