zaterdag 12 november 2022

10 november

We hebben gisteren beslist om af te wijken van het vooropgestelde traject. Normaal gezien gingen we vandaag al naar Playa del Carmen, maar dat lijkt ons wat hetzelfde te zijn als Tulum, en dat is toch minder onze meug. We willen nog wat natuurpracht zien.

Aldus vertrekken we rond een uur of 9 richting Rio Lagartos, gelegen aan de golf van Mexico, voor een rit van 200 km. Ondertussen passeren we weer een tijdsgrens en is het verschil met Belgiƫ opnieuw 7u. Tegen 13u00 komen we aan in het kleine dorpje aan de kust. Ons hotel is tegen de zee gelegen, maar we mogen nog niet inchecken.

We gaan iets kleins eten en wanneer we terugkomen mogen we wel op de kamer. We frissen ons op en gaan dan kijken of we een boottocht kunnen doen. Rio Lagartos is vergelijkbaar met Rio Celestun, dat we in het begin van onze reis hebben aangedaan, maar dan veel uitgebreider.

Een boottocht van 3u is geen probleem om te reserveren, en iets later gaan we met ons vieren op pad. Onze bootsman heeft er zin in en we beleven een fantastische namiddag, met heel wat wildlife, ook al zijn het grotendeels dezelfde vogels als we al hebben gezien.










We zien ook krokodillen, die tot aan de boot komen, en die we zelfs kunnen strelen. Niet op de muil welteverstaan, maar wel als hij voorbij zwemt. Even later komen er ook nog pelikanen op onze boot zitten en mogen we ons insmeren met helende witte klei.









Tegen een uur of 5 zijn we terug in het hotel en gaan we het zwembad in. Met de cocktails in de hand zien we er een prachtige zonsondergang.

‘s Avonds gaan we op de pier een lekkere visschotel eten en sluiten we de avond af met een kaartje op de rooftop van het hotel.

Dit was een prachtige dag in Mexico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten