donderdag 3 november 2022

2 november

We hebben best goed geslapen in ons goedkoop hotelletje in Villahermosa. We genieten er van het ontbijtbuffet en overleggen even over het te volgen traject, omdat het weer vandaag erg slecht gaat worden. De kortere afstand (200 km) is over gewone, kleinere wegen en dat was gisteren niet echt aangenaam. We beslissen daarom om 100 km om te rijden en de grotere tolwegen te nemen.

We vertrekken in de regen naar San Cristobal de las Casas, dat helemaal in de bergen op 2.200m is gelegen. In de straten van Villahermosa spotten we nog volgende ijverige Mexicaan.

Met het weer gaat het ondertussen van kwaad naar erger en het stortregent voortdurend. Ook de weg is iets minder van kwaliteit dan verwacht. We dachten na een goeie 80 km op een snelweg terecht te komen, maar het blijkt een gewone weg te zijn. Je mag er wel 100 km/u doen, maar met dit weer en veelal bergop is dit niet te doen.

Het kost ons bijna 4u om de eerste 200 km af te leggen, en dan stopt het eindelijk met regenen. De laatste 100 km gaan wel wat vlotter, al gaan de laatste 50 wel vrij steil bergop. Na 2 dagen bereiken we eindelijk San Cristobal de las Casas, en dat is niks te vroeg. 

We checken in in het 5-sterren Villa Mercedes, en na even op rust te zijn gekomen, gaan we het bergstadje ontdekken. Het is even wandelen naar het centrum, maar het is erg de moeite. Het wemelt er van de gezellige straatjes en voor Belinda is er zelfs een kerk in de kleuren van KV Mechelen.


We lopen er een uurtje of 2 rond en gaan dan op zoek naar Sarajevo Café Jardin, waar we volgens sommige gidsen absoluut moeten gaan eten, vooral omwille van het interieur.

Het duurt een tijdje eer we de zaak gevonden hebben, maar het is best de moeite. We eten er erg lekker en vooral de cocktails zijn fantastisch.




Na het eten wandelen we terug naar het hotel, maar het begint terug te regenen. Na een tijdje kunnen we gelukkig een taxi aanhouden en zijn we snel aan het hotel. We sluiten een lange dag al kaartend af met een paar lekkere biertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten