woensdag 9 november 2022

7 november

We zijn op tijd uit de veren en om 7u45 gaan we op weg om te gaan ontbijten in Bacalar. Het restaurant waar we gratis mogen gaan ontbijten ligt 300m verder in het centrum. Als we aankomen, zegt de serveerster dat we nog een kwartier moeten wachten om te bestellen, want de kok is er nog niet. We gaan niet veel moeten bestellen dan, want onze boot die we gisteren hebben geboekt, vertrekt om 9u00.

Na een snel pannenkoeken ontbijt, keren we terug naar het hotel en nemen de auto om naar de vertrekplaats van de boot te rijden. Een paar minuten voor tijd komen we aan en zien dat nog 6 andere dames dezelfde boot hebben geboekt. We gaan dus op weg met zijn tienen (+ de kapitein) voor een 3u duren rondvaart.

Na zo’n 20 minuten, waarbij onze jonge kapitein wat uitleg heeft gegeven, houden we een eerste stop. Het anker wordt uitgegooid op een ondiepe plaats en iedereen mag het water in. Nadat er een paar jaar geleden een dronken Duitser is verdronken, mag er niet meer worden gezwommen op diepe plaatsen. De kapitein zet een leuk Mexicaans muziekje op en het is best prettig vertoeven in het heldere water.







Iets later gaan we verder op pad, maar daar we dachten dat we op het pirateneiland of het papegaaien eiland aan land gingen of wat wildlife gingen zien, zijn we fel bedrogen. We gaan helemaal niet aan land en er zijn ook geen speciale vogels te zien. Dan moet je blijkbaar terugkomen tegen 19u00, als het donker is.

Ook de 7 tinten blauw, waardoor het meer zo beroemd is, vallen ons niet op. Even later stoppen we opnieuw en mogen we terug het water in. Als we vragen wat het verschil is met de vorige plaats, mummelt de kapitein iets van een andere ondergrond. Dat kunnen wij toch niet voelen zulle.

Uiteindelijk stoppen we nog een derde keer, waarna we terugkeren naar de aanlegplaats. Waar we dachten dat we alle hoogtepunten van Bacalar gingen zien, blijven we fel ontgoocheld achter, ook al was de boottocht op zich best wel oké.

We keren terug naar het hotel en na een korte rustpauze gaan we het kleine stadje verkennen. Als we in het centrum komen, worden we al snel een cafeetje in gedwongen omwille van een stortbui. We bestellen er wat nacho’s bij de drankjes en die worden klaargemaakt in een ‘hot pot’. Het zijn bij de beste die we ooit gegeten hebben.




‘s Avonds gaan we, vlak bij ons hotel, nog heel lekker eten, en heel speciale cocktails drinken. Die kunnen ze hier in Mexico als de beste maken.




Dit was een dag waar we iets meer van hadden verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten