donderdag 3 november 2022

1 november

Het is alweer een stralende dag in Mexico, maar vandaag staat er een lange rijdag op het programma. Het uiteindelijke doel is het stadje San Cristobal de las Casas, zo’n dikke 800 km verder gelegen. Op de Mexicaanse wegen is dat echter te ver voor 1 dag, dus hebben we een hotelletje geboekt in Villahermosa, en overbruggen we vandaag 580 km.

Voor het ontbijt bestellen we broodjes bij de Subway, dat zo’n 200m verder in de straat is gelegen, en eten ze met smaak op het terras op. Tegen een uur of 10 gaan we op pad, nadat we een foto hebben genomen van de fanfare van het Mexicaanse leger, dat voor ons hotel een concert aan het geven is.

Het eerste deel van het traject gaat vrij vlot, en we rijden langs de mooie Mexicaanse kust. Wanneer we net voorbij Champoton zijn, zien we een massa vogels op het strand. We parkeren onze auto langs en lopen op het strand, waar we heel wat foto’s kunnen nemen.



Dan gaat het vlot verder tot we voorbij Ciudad del Carmen zijn gekomen. De weg is daar voor een 10-tal km enorm slecht. Om de paar 100 meter is er dan ook nog een vervelende verkeersdrempel gelegd, zodat het verkeer met een slakkegangetje verder deint.

Het is al 16u30 wanneer we het drukke Villahermosa binnenrijden. We hadden ons hotel deze morgen heel snel geboekt, en het blijkt in een winkelstraat te zijn gelegen. We moeten onze auto achterlaten op de grote baan en een hotelbediende gaat die dan parkeren.

Nadat we zijn ingecheckt, gaan we op pad in het levendige centrum. We lopen er een tijdje rond en gaan dan iets drinken. De serveerster raadt ons aan om de locale specialiteit te nemen, ook al omdat ze nog maar 2 biertjes meer in voorraad heeft. Het is een combinatie van een bruin sapje met een soort corona biertje. Johan wil het wel proberen, maar het smaakt van geen kanten.




Dan gaan we op zoek naar een restaurantje, maar dat is blijkbaar niet zo simpel in Villahermosa. We lopen een uur rond, maar kunnen niks vinden. Google moet dan maar redding brengen, en uiteindelijk vinden we een hotel (met restaurant) waar we iets kunnen eten.

Morgen staat er nog een rijdag op het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten