woensdag 16 november 2022

15 november

Om kwart voor negen staan we klaar aan de lobby om onze laatste rit aan te vangen. We laden alles in de wagen en gaan op weg naar de luchthaven van Cancun, zo’n 55 km verder.

Net voordat we de wagen inleveren, gaan we nog een beetje bijtanken. We hebben de wagen gekregen met een tank die halfvol was en dus moeten we hem nu ook halfvol teruggeven. We legden 3.065 km af met onze Kia Sedona en leveren hem zonder problemen terug af bij Budget.

Dan gaat het met een shuttle naar de luchthaven, waar we eerst aan een kiosk online moeten inchecken. Het duurt toch een tijdje eer we door de vragenlijst door zijn, en uiteindelijk moet een beambte nog onze Covid vaccinaties komen nakijken. Als alles in orde is, print de machine maar 2 van de 4 boarding passes uit, en moeten we toch nog naar de balie, waar ze vaststellen dat de 2 geprinte passes ook niet juist zijn. 

Met de juiste passes in de hand gaan we nog iets eten in de luchthaven, en gaan dan aan boord van de United Airlines vlucht naar Washington. De vluchttijd bedraagt een kleine 3 uur en verloopt probleemloos.

Het is zo’n half vier als in de gietende regen landen in de hoofdstad van de USA. Daar worden we met een bus van de gate naar de immigratie gebracht en kan het lange wachten weer beginnen. Het kost ons een uur om een stempeltje in ons paspoort te krijgen, maar daarna gaat het vlot. Het luchthaven personeel heeft onze bagage netjes bij elkaar gezet en we gaan op zoek naar een taxi.

Na een goeie 20 minuten zet die ons af in Tysons Corner, een voorstadje van Washington. Daar checken we in en gaan we online op zoek om iets te eten. Het plan was om met de metro tot in de stad te rijden, maar met dit weer is dat geen optie.

We laten een Uber ons ophalen en gaan iets verder bij Silver dining iets eten. De zaak is een typisch Amerikaanse eettent uit de serie ‘Happy days’ (van The Fonz) waar we heel lekker eten. Ik leer er ook dat de ‘chicken pot pie’ een Amerikaanse versie van onze videe is.


Als de Uber chauffeur ons aan het hotel afzet, giet het nog steeds en is het zo’n 5°C, een heel verschil met Mexico. We gaan op tijd ons warme bed in. Morgen zou het weer beter zijn en gaan we de Amerikaanse hoofdstad verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten