zaterdag 5 november 2022

4 november

We zijn op tijd uit de veren vandaag en overleggen even wat we gaan doen. Marijke is terug helemaal genezen en we kunnen er terug helemaal tegenaan. De rit gaat vandaag naar Palenque en is slechts 200 km ver, maar volgens Google gaan we daar minstens 5u over doen. Daarom gaan we onderweg nog een stop inlassen bij de watervallen.

We gaan dus op weg en wanneer we even uit het centrum van San Cristobal de las Casas zijn, gaan we de 199 op, een weg die helemaal tot in Palenque loopt. Het wordt echter een serieuze calvarietocht. Er zijn niet alleen de haarspeldbochten in de bergen, maar de ene na de andere verkeersdrempel volgt zich op. Soms zijn er wel 10 op een kilometer. De keren dat we 2 km na elkaar hebben kunnen rijden zonder verkeersdrempel, kan je op één hand tellen. Gelukkig hebben we af en toe wat entertainment van de Mexicanen op de weg. Je kan moeilijk een elke keer een nieuwe wagen kopen als er gezinsuitbreiding is.

Het vergt een enorme concentratie om die drempels te spotten, en na meer dan 5u rijden bereiken we de watervallen van Agua Azul. We hebben ondertussen 150 km afgelegd.

Als we de afslag nemen naar de watervallen, versperren kinderen ons de weg door een koord over de weg te spannen. Zo moeten we zeker stoppen en kunnen ze hun eetwaren aan de auto komen verkopen. We hebben er echter geen interesse in, en rijden heel stilletjes verder, zodat ze op het laatste moment hun koord laten zakken.

De watervallen zijn prachtig en een welgekomen afwisseling na de lange rit.







Na anderhalf uur gaan we terug op pad en het wordt al donker als we Palenque bereiken. We checken in in het fantastische Chan-Kah Resort en gaan dadelijk het zwembad in.

‘s Avonds eten we nog lekker in het hotel en we sluiten de avond al kaartend af met enkele lekkere cocktails. 


Dit was een zware reisdag in Mexico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten