dinsdag 15 november 2022

13 november

We zijn vandaag om 9u00 beneden bij de lobby van ons hotel in Playa del Carmen. Van daaruit vertrekken we te voet naar de ferry terminal. Deze ferry vertrekt om de 2 uur naar Cozumel, en we moeten zo’n 20 minuten voor tijd aanwezig zijn.

We zijn mooi op tijd en moeten nog even wachten voor we op de pier kunnen. De ferry’s zitten bijna altijd vol, dus snel voorbij de security check zijn is de boodschap. Om 10u stipt vertrekt de ferry voor een rit van zo’n 45 minuten naar de overkant.


Aan boord valt het in het begin best mee, maar de zee is toch wat onstuimiger dan gedacht, en de ferry wiebelt soms toch wel fel heen en weer. Voor Belinda dit keer geen probleem, maar bij mij gaat het niet zo goed. We bereiken zonder problemen de overkant, maar het had voor mij toch niet veel langer mogen duren.

We gaan eerst iets eten in Cozumel, en gaan dan kijken hoe het snorkelen in mekaar zit. Cozumel heeft, na het Great Barrier Reef in Australiƫ, het 2e grootste rif ter wereld. Ideaal om te snorkelen dus, en blijkbaar gaat dit met kleine bootjes naar een aantal plaatsen waar er het meeste te zien is.

Ik voel me nog steeds niet 100% van de ferry en zie het niet goed zitten om weer in zo’n wiebelbootje te gaan zitten. Na lang twijfelen gaan enkel Johan en Marijke op de boot om te gaan snorkelen. Belinda en mezelf gaan Cozumel te voet verkennen.

Wat ons beiden betreft, zijn we snel uitverteld. In Cozumel is er, buiten het snorkelen, weinig of niks te beleven. Er is wel een Hard Rock Cafe, maar dat is net als in Cancun en Playa del Carmen, een grote ramp. Bijna geen T-shirts (toch zeker niet in de juiste maat), geen pins en ook geen volk. Gelukkig was er nog een wielerevenement (160 km fietsen rond het eiland), wat blijkbaar toch niet simpel was, getuige de vele massages na de wedstrijd. 



Voor Marijke valt het snorkelen goed mee, al is hun begeleider ook wel een ramp. Hij heeft alleen oog voor 6 jonge Spaanse meisjes. Voor Johan is het snorkelen niet zijn ding. Wat ze allebei fantastisch vonden zijn de grote mantra’s die langs hun door zwommen. Ook grote zeesterren werden veelvuldig gespot. Maar blijkbaar toch wel een groot verschil met onze ervaringen in AustraliĆ«.

Tegen een uur of 4 zijn ze terug, en beslissen we om zo snel mogelijk terug te keren naar Playa del Carmen. Dat kan met de ferry van 17u00, waar niet elke gegadigde meekan. Ook nu weer een onstuimige zee, maar dit keer heb ik geen problemen.

‘s Avonds gaan we lekker Jamaicaans eten en nog een aantal biertjes drinken bij de sportsbar recht tegenover ons hotel.

Dit was voor ons een ietwat tegenvallende dag, voor Johan een Marijke een leuke belevenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten