maandag 14 november 2022

11 november

We zijn vandaag vroeg uit de veren. Gisteren vertelden de mensen in het bootje dat de beste tijd om te varen ‘s morgens vroeg was, en dat we dan veel meer gingen zien. Dus staan we om 7u00 klaar om nog eens uit te varen. Dit keer krijgen we zelfs nog een betere prijs. Omdat er op het laatste moment ook nog een Pools koppeltje rugzaktoeristen komt opdagen, gaan we met zijn 6 op pad.

We doen wel een iets andere route deze keer. We starten nu naar Las Colorados, de zoutvlakte die zo’n 17 km verder is gelegen, en zien eigenlijk niet meer vogels dan we gisteren zagen. Het is wel zo dat ik nu, naar mijn gevoel, iets betere foto’s kan maken.









Als we terugkeren en de ander kant opgaan, is het wel veel beter dan gisteren. We zien vele flamingo’s en ook honderden andere grote vogels bij mekaar. Volgens de bootsman hebben we ook kans om dolfijnen te spotten, maar die zien we spijtig genoeg niet.






Rond half tien zijn we terug aan de kade en gaat Marijke nog even naar de vissers zien. Zij kan een haai spotten die de vissers vlak voor de kust hebben gevangen in hun net. Als we vragen of ze die gaan opeten, knikken ze volmondig van ja. Het blijkt een lekkernij te zijn.


We gaan dan in het hotel ontbijten, maar dat valt dik tegen. Iets later checken we uit en gaan we op weg naar onze laatste bestemming, Playa del Carmen, zo’n 210 km verder gelegen.

De rit verloopt zonder veel problemen, al probeert een overstekende hond nog wel roet in het eten te gooien, maar Johan kan hem op het laatste nippertje nog ontwijken. Ondertussen is het terug een uur later geworden en is het 15u30 als we Playa del Carmen binnenrijden. 

We checken in in het Lunasol hotel, dat vlak aan 5th Avenue is gelegen, dé straat in Playa del Carmen. Op de boekingsite stond dat er gratis parking was voorzien, maar er zijn slechts 4 plaatsen, en die zijn allen bezet. We moeten onze auto dus voorlopig op straat parkeren, en betalen via een parkeermeter. Dit is ook de eerste keer dat we dit zien in Mexico.

Even later gaan we op pad. Na een paar minuten wandelen zijn we aangekomen op de 5th Avenue en kijken onze ogen uit. Een enorme menigte beweegt zich voort in de kilometers lange straat, en er is vanalles te doen. Elke souvenirswinkel, apotheek, bar, nachtclub heeft mensen op de straat om de toeristen te overtuigen om bij hun te komen kijken (en spenderen).

We begeven ons naar het centrale plein, waar een aantal waaghalzen op een 20m hoge paal een show aan het opvoeren zijn, zonder beveiliging. Het is hier Mexicaans entertainment ten top. Er zijn hier dan ook massa’s toeristen, vooral Amerikanen. Alle prijzen zijn hier dan ook niet meer in peso gepresenteerd, maar in dollar. En dat maakt het natuurlijk ook duurder.






We lopen er een paar uurtjes rond, en gaan ook nog lekker eten in een visrestaurant, waar ze o.a. een tonijnburger serveren.

Het is iets heel anders dan de voorbije weken, maar we gaan ons hier nog wel 4 dagen amuseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten