donderdag 17 november 2022

16 november

Het is iets voor 9 als we gaan ontbijten in ons hotel in Tysons Corner. Er is niet echt veel keus, maar we kunnen er wel zelfs wafels bakken. Het deeg staat klaar aan het wafelijzer en op 2 minuten is het gefikst, en ze smaken nog ook.

Een dik half uur later gaan we op weg om Washington te verkennen. We lopen naar de metro ingang, die 300m verder is gelegen, en schaffen allen een dagticket aan. Dan is het even wachten voor de eerste trein arriveert, maar even later kunnen we op weg naar het centrum, zo’n 20 km verder gelegen. 

We doen er 40 minuten over om af te stappen bij het Smithsonian museum, dat vlak aan het Capitol is gelegen, en wandelen dan verder naar de beroemde plaatsen. Het is frisjes (8°C) en er staat vrij veel wind in Washington, maar gelukkig regent het niet. We lopen er zo’n dik uur rond en maken heel wat foto’s.











Dan gaan we verder de brug over de Potomac naar Arlington Cemetery, een overwegend militaire begraafplaats met zo’n 400.000 graven. Johan en Marijke willen gaan opwarmen en daarom nemen we de metro aldaar naar het centrum voor een welverdiende hot chocolate.


Daarna gaat het verder naar het mooie Union station, al is het station van Antwerpen wel mooier zulle. Even later gaan we een bezoekje brengen aan Joe Biden in The White House, waar al 41 jaar op rij dezelfde mensen staan te betogen. Degene die er nu zit, leeft van de tips die hij krijgt. Als hij vraagt van welk land we zijn, zoekt hij op zijn spotify het volkslied en even later galmt Helmut Lotti door de speakers die de brabançonne zingt. 




We nemen de metro nog naar Chinatown, maar daar is niet veel te beleven. We gaan er wel een Ierse pub binnen voor een paar biertjes. Ondertussen is het donker geworden en beginnen we honger te krijgen. We lopen naar het Hard rock café om daar te eten. Hier is heel wat meer volk dan in Mexico, en ook de merchandise is hier beschikbaar, zodat ik mijn verzameling wat kan aanvullen.


Na het eten wandelen we terug naar de central ingang en nemen de metro naar Spring Hill, de stop aan ons hotel. Normaal gezien hadden we morgen nog een dag in Washington, maar door een wijziging van de vluchten moeten we morgenmiddag naar New York, en dan verder naar huis.

Dit was een koude maar leuke dag in de USA.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten