zondag 6 november 2022

5 november

Na een verkwikkende nacht zijn we op tijd uit de veren en iets na achten staan we klaar om de site van Palenque te bezoeken, die 3 km verder is gelegen. We nemen de auto om naar de ingangspoort te rijden en ook hier moeten we weer 2 inkomkaartjes kopen. De prijs is echter beduidend lager dan bij de vorige 2 Maya tempels (182 Mx$ - 9€).

Na het kopen van de kaartjes moeten we verder rijden tot aan het complex, waar we dit keer gratis mogen parkeren. Palenque is samen met Chichen Itza en Tikal (gelegen in het aangrenzende Guatemala) één van de 3 grote Maya complexen.

Vanaf de parking moeten we al dadelijk een stevige steile trap naar omhoog lopen. Het is nog vroeg in de ochtend, maar toch al 29°C en enorm vochtig. Daardoor staan we al duchtig in het zweet als we aan de eerste tempel aankomen.

De tempels van Palenque liggen in het bergachtige regenwoud en hebben daardoor een speciale uitstraling. Anders dan bij de vorige 2 complexen die we bezochten, mag je hier ook een paar tempels beklimmen. Dat is niet dadelijk mijn favoriete onderdeel, maar voor een goeie foto zet ik de hoogtevrees wel even opzij.















Tegen 10u30 zijn we kletsnat van het zweet uitgewandeld en rijden we terug naar ons hotel. Daar trekken we dadelijk onze zwemkledij aan en springen in het prachtige en verkoelende zwembad. Daar blijven we dan ook de ganse namiddag hangen en amuseren ons prima.

Ons hotel ligt trouwens midden in het regenwoud, en daar is af en toe ook wel wat wildlife te spotten, al is het wel niet zo overweldigend als vorig jaar in Costa Rica.




‘s Avonds blijven we ook dit keer eten in het hotel en leggen we weer een kaartje. Morgen moeten we opnieuw lang gaan rijden.

Dit was een ontspannen dag in Mexico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten