maandag 7 november 2022

6 november

We hebben goed geslapen in onze fantastische verblijfplaats in Palenque. Het is 9u wanneer we uitchecken en op weg gaan voor onze langste rit. Onze bestemming voor vandaag is Bacalar, zo’n 485 km verder gelegen. We gaan eerst nog tanken en onze banden laten bijpompen, en kunnen dan op weg. Het tanken is hier trouwens veel goedkoper dan bij ons. Voor loodvrije benzine betalen we 21,95 Mx$ (1,15 €).

Wanneer we het stadje uit zijn, komen we op een lange rechte baan terecht, zonder verkeersdrempels, en kunnen we goed door rijden. De maximum snelheid is 100 km/u, maar in Mexico mag je eigenlijk zo hard rijden als je wil. Er zijn nergens controles en de politie doet het zelf ook, dus …

Mexico is een land dat zo’n 65 keer groter is dan België en waar 128 miljoen inwoners zijn. Officieel heet het de Verenigde Staten van Mexico en is verdeeld in 31 staten en Mexico-Stad. Het is een land dat net voor België onafhankelijk is geworden en dat sindsdien een zeer woelige periode heeft doorworstelt, met talrijke (burger)oorlogen. Het heeft nog steeds grote problemen met de drugsmaffia, maar dat is vooral in het noordelijke gedeelte van het land. De staten waar wij doortrokken, zijn vrij veilig.

Het rijden schiet, heel anders dan de voorbije dagen, goed op. We kunnen heel de tijd een snelheid tussen de 110 en 120 km/u aanhouden. Ondertussen passeren we een tijdsgrens en is het maar 6u verschil meer met België. Blijkbaar doet deze staat (Quintana Roo) niet mee met de wintertijd en de rest van de staten van Mexico wel.

Tegen 16u30 rijden we Bacalar binnen en is het eventjes zoeken naar ons hotel. We checken in in het Sur hotel en gaan in het aangrenzende Finisterre restaurant dadelijk wat cocktails drinken. Het ziet er allemaal goed uit en het smaakt ook erg lekker, zodat we er ‘s avonds blijven eten. Ook dat is voortreffelijk.


Nadien drinken we nog wat biertjes bij het zwembad en gaan op tijd het bed in. Morgenvroeg hebben we een boottocht geboekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten