zondag 30 oktober 2022

29 oktober

We hebben goed geslapen in ons hotel in Chichen Itza en het is al tegen negenen wanneer we gaan ontbijten. De regen van gisterenavond heeft alweer plaats gemaakt voor een stralende zon en we gaan gezellig buiten ontbijten.

We genieten van een lekker ontbijt, maar als we willen terugkeren naar de kamer, komt de ober opeens met een rekening omdat ik liever water had dan koffie of thee. Als ze dan ook nog 3 keer komen vragen voor een fooi omdat ze het ontbijt hebben klaargemaakt (dat inbegrepen was bij de kamer), vinden we het er ver over. Dit is blijkbaar de slechte invloed van de Amerikaanse gewoontes bij een toeristische trekpleister.

Onze bestemming van vandaag is Merida, een vrij grote stad die zo’n 120 km verder is gelegen. De rit verloopt probleemloos en tegen half één hebben we het hotel bereikt. We zijn natuurlijk weer te vroeg om in te checken, maar onze auto staat op een bewaakte parking en de hotelbediende geeft ons een goeie tip om iets te gaan drinken.

We lopen zo’n 10 min richting centrum en komen terecht in La Negrita, een gezellig Mexicaans cafeetje, waar de prijzen heel wat lager liggen dan de voorbije dagen. Omdat we de grote liter pinten bestellen, wordt onze tafel dan ook nog eens volgezet met Mexicaanse hapjes, de ene wat beter en pikanter dan de andere.

Tegen een uur of 3 lopen we terug naar ons hotel waar we 2 grote suites hebben geboekt (50€ + tax). Een klein uurtje later begeven ons naar het centrum om Merida te ontdekken.

Merida is een levendige stad waar heel wat meer te zien is dan in Valladolid en we amuseren ons prima. Er zijn prachtige winkels met lokale specialiteiten, en bij eentje ervan krijgen we een uitvoerige uitleg over de speciale houten en zilveren beelden. Er is ook een selectie van sterke dranken, en we mogen zelfs de dure flessen proeven.






We beleven een leuke namiddag en na het proeven van een marquesita (soort pannenkoekjes met chocolade en kaas) gaan we ‘s avonds nog bij een typisch Mexicaans restaurantje lekker eten. Net voor we willen vertrekken komt er ook nog een mariachi bandje spelen.




Daarna lopen we terug naar het hotel en spelen we nog een kaartje voor het slapengaan. Dit was een rustig dagje in Mexico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten