woensdag 26 oktober 2022

25 oktober

Het is 6u15 als het wekkertje van Belinda ons wakker maakt in het Ibis hotel in Schiphol. We zijn goed op tijd om ons klaar te maken en een klein uurtje later staan we in de inkomhal om de shuttlebus te nemen naar de luchthaven. Op de website van de luchthaven is aangegeven dat het niet al te druk wordt, en dat stemt ons al hoopvol.

We wurmen ons in de overvolle bus en worden een kwartiertje later afgezet in de vertrekhal. Daar probeer ik bij de talrijke kiosken eerst om ons online in te checken, maar dit lukt niet omdat we via de USA reizen. Dan maar naar de balie op de ouderwetse manier, en dat gaat verrassend vlot.

Ook de gevreesde security check, waar reizigers de laatste maanden uren moesten aanschuiven wegens personeelsproblemen, zijn we op een kwartiertje door. Zodoende hebben we nog meer dan 2u de tijd om rustig te gaan ontbijten.


Om 11u15 stijgen we mooi op tijd op richting Houston, een vlucht van precies 8.000 km die ons 10u gaat kosten. Aan boord van de United Airlines vlucht is alles best in orde. We worden regelmatig van drankjes en eten voorzien en het media entertainment is helemaal ok. Toch wel opmerkzaam dat ons jupiler biertje op een Amerikaanse vlucht wordt geserveerd.

Om iets na half 3 lokale tijd (7u vroeger dan in BelgiĆ«) landen we in Texas. Daar hebben we nog 2,5u om onze volgende vlucht te halen. Geen probleem zou je dan denken, maar het is niks teveel. In bijna elk land van de wereld moet je niet door de immigratie als je nog een verdere vlucht naar een ander land hebt, maar niet in Amerika. Daar moet je eerst gecontroleerd worden voordat je verder mag vliegen. 

Er staat een enorme rij aan te schuiven, en het kost ons 45 minuten om ons paspoort te laten controleren. Johan en Marijke moeten zelfs hun vingerafdrukken laten registeren. Dan gaat het verder door de security check, en dat is opnieuw 45 minuten aanschuiven. Als we daar uiteindelijk door zijn, moet we nog naar een andere terminal voor onze vlucht naar Cancun. In snelwandelpas overbruggen we de naar schatting 2 km, en bereiken we de gate als ze al aan het inchecken zijn. Daar moet we nog onze boardingpas laten afdrukken, want die kregen we niet in Amsterdam, maar even later zitten we op onze laatste vlucht naar Cancun.

Houston is best een drukke luchthaven, en dat is te merken bij het vertrek. We staan er in de (vliegtuig)file en moeten meer dan een halfuur aanschuiven voor we eindelijk opstijgen. En toch zijn we nog op tijd, omdat er heel wat ‘gesjoemeld’ wordt met die vliegtuigtijden. Op het ticket staat dat de vlucht 2u15 zal duren. De piloot zegt dan dat we 1u45 gaan vliegen, en uiteindelijk landen we na anderhalf uur in Cancun.


Daar gaat de immigratie controle heel wat vlotter dan in de States, en na 2 minuten staan we al aan de carroussel om onze koffers op te halen. Daar zijn de Mexicanen dan niet zo snel in, want het duurt toch een 20-tal minuten eer we allemaal onze koffers hebben.

De vermoeidheid begint toe te slaan, maar we moeten onze huurwagen nog ophalen. Gelukkig staat er bij Budget niemand te wachten, en begeleidt de beambte ons vrij snel naar een shuttlebus, die ons naar de verhuurlocatie brengt. Als we buiten de luchthaven komen, staan taxichauffeurs bijna te vechten om een klant binnen te halen. Heel speciaal toch wel, en gelukkig mogen wij het busje in stappen.

Aan de verhuurlocatie komt er toch nog wel wat papierwerk aan te pas, maar uiteindelijk krijgen we een grote Kia Sedona ter beschikking. Ook dit keer krijgen we weer een exemplaar dat al heel wat te verduren heeft gehad, en staat de schadetekening van de auto vol met kruisjes. Een kras meer of minder zal de zaak dan waarschijnlijk niet maken als we hem over 3 weken opnieuw inleveren.

We moeten nog zo’n 20 km naar het centrum van Cancun, waar we een hotel hebben geboekt. Wegens de vele werkzaamheden gaat dit niet vlot en ook het hotel vinden we niet dadelijk, maar uiteindelijk kunnen we om 21u30 lokale tijd inchecken. 

Op het aanpalende pleintje gaan we nog iets drinken om de lange reisdag af te sluiten. Morgen hebben we een rustig dagje om Cancun te gaan verkennen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten